Ρακόμελο...

Το απόλυτο φάρμακο για τα κρυολογήματα και όχι μόνο...

Συστατικά:
ρακί
μέλι
κανέλα

Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά το ρακί κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα.Σερβίρεται ζεστό και είναι το καλύτερο φάρμακο για κρυολογήματα.
Σημείωση: Επειδή το ρακί περιέχει πολύ οινόπνευμα, πρέπει να προσέξετε να μην κοχλάσει και χυθεί έξω από το σκεύος γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς.
Αν βαριέστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες κάντε απλά μία βόλτα από το Θησείο... Εγώ πήγα και το απόλαυσα!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή συνταγή για "ρακή με μέλι" αλλά όχι "ρακόμελο"
Το "Ρακόμελο" είναι ρακή που προέρχεται από μέλι (ζύμωση ζακχάρων μελιού) και είναι πανάκριβο.
Δυστυχώς έχει επικρατήσει από εμπόρους ο όρος "ρακόμελο" για να δηλώσει το "ρακί από μέλι".
Για να κατανοηθεί η διαφορά αντιπαραβάλλω πχ βότκα με πορτοκάλι ενώ ο (ανύπαρκτος) όρος πορτοκαλό_βοτκα θα εννοούσε βότκα από πορτοκάλι.

crossaki είπε...

Αχα! Σωστός... Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου! Το έψαξα λίγο παραπάνω στους μήνες που απείχα από τον διαδικτυακό κόσμο και ομολογουμένως έχεις δίκιο...